12

Köttet

Vi använder oss av närproducerat ekologiskt nöt- & gris från Upplandsbondens.
Köttet maler vi varje morgon enligt Heston Blumenthals berömda rullmetod.
Vi tror på det goda i det enkla; högrev, bringa & salt är nyckeln till succé!

Pommes frites

Våra pommes är handskurna svenska knölar som dubbelfriteras för att uppnå
rätt smak och krispighet. Just nu erbjuder vi bara pommes frites vid event och
catering då vi under luncherna prioriterar större stekbord
framför fritös (läs: kortare väntetid). Men Frick & Hagberg ligger aldrig på latsidan –
självklart smids redan planer för truckmodifiering så att vi på sikt kan återinföra våra
populära gyllene potatisstavar även på lunchmenyn!

Brödet

Brödet är fluffiga amerikanska potato rolls som bakas av en lokal bagare i Stockholm,
helt enligt våra önskemål. Vetemjöl, potatis, smör, mjölk & ägg – inga konstigheter!
Bröden rostar vi på grillen – som sig bör.

Osten

Vi använder Gruyère till våra hamburgare. Gruyèreosten har tillverkats i de
Schweiziska alperna sedan 1100-talet och har till skillnad från processad “ost”
både smak och konsistens, det gillar vi såklart!